Op 5 oktober 2018 werd een 47-jarige Goudse doodgereden op de Blekerssingel
Volledig scherm
Op 5 oktober 2018 werd een 47-jarige Goudse doodgereden op de Blekerssingel © Pim Mul

Maximale werkstraf voor chauffeur (21) dodelijke aanrijding Blekerssingel in Gouda

De 21-jarige vrachtwagenchauffeur die in oktober 2018 een dodelijk ongeval veroorzaakte op de Blekerssingel in Gouda is door de Haagse rechtbank veroordeeld de tot de maximale werkstraf van 240 uur. Hij negeerde een inrijverbod en zag bij het afslaan een vrouw op de fiets over het hoofd. Het 47-jarige slachtoffer werd aangereden en overleed ter plekke.

Het OM had eerder ook 240 uur werkstraf tegen de man geëist. De chauffeur had nog maar enkele maanden zijn grootrijbewijs, en reed de bewuste ochtend voor de eerste keer door het centrum van Gouda. Hij was tegen het verkeer in gaan rijden, omdat er te weinig ruimte was in de straat die hij in moest.

Volgens de rechtbank is hij schuldig aan het dodelijk ongeval doordat hij ook een inrijverbod negeerde en vervolgens niet om zich heen keek. Daardoor zag de chauffeur de fietsende vrouw, die hij voorrang had moeten verlenen, over het hoofd.

De chauffeur meende dat hij goed gekeken had in vier spiegels, en ook goed om zich heen. ,,Ik lette goed op, maar heb haar niet gezien”, zei hij twee weken geleden. Volgens de rechter was de man toch onvoorzichtig. ,,De gevolgen zijn verschrikkelijk: iemand is om het leven gekomen”, zei de rechter tijdens de uitspraak.

De rechtbank houdt er rekening mee dat de man het zelf ook moeilijk heeft met het ongeval. Hij mag een jaar lang niet rijden. 

In samenwerking met indebuurt Gouda