Locatie A1 Oost is onderdeel van de Goudse Spoorzone, de strook van twee kilometer lang die de verbindende schakel vormt tussen het stationsgebied en het historische centrum van Gouda.
Volledig scherm
Locatie A1 Oost is onderdeel van de Goudse Spoorzone, de strook van twee kilometer lang die de verbindende schakel vormt tussen het stationsgebied en het historische centrum van Gouda. © 1828 BV Groep

Meer tijdelijke woningen in Gouda? De slappe bodem laat het niet toe, stelt Mozaïek Wonen

Nog meer tijdelijke woningen bouwen om de woningnood in Gouda tegen te gaan? Corporatie Mozaïek Wonen wil dolgraag, maar loopt tegen een te slappe bodem aan. 

Bij het NS-station realiseert de corporatie zestig verplaatsbare, sociale huurwoningen. De eersten van deze kleine woningen voor één- en tweepersoonshuishoudens moeten nog dit jaar worden neergezet. Ze zijn vooral voor  jongeren, starters en spoedzoekers.

Daarmee is het tekort aan ‘flexwonen’ niet weg, zegt woordvoerster Jozien van der Knijff. ,,Dat komt vooral door de bodemgesteldheid in het Groene Hart, die maakt dat er al snel een zodanige fundering aangebracht moet worden dat het voordeel van flexwonen - betaalbaar en snel - verdwijnt.’’ Daarom mikt Mozaïek vooral op permanente bouw.

In samenwerking met indebuurt Gouda