Volledig scherm
Sinterklaas op een foto uit 2015 tijdens de intocht in Gouda. © ANP

Meer zekerheid voor Goudse Sinterklaasintocht

De intocht van Sinterklaas in Gouda is vanavond door de gemeenteraad toegevoegd aan de lijst met volksfeesten.

De Sinterklaasintocht kan hierdoor structureel rekenen op een aanvullende subsidie mocht dat geld nodig zijn. Gouda was juist bezig de subsidie langzaam af te bouwen van 5.000 euro naar 1.000 euro per jaar. Hierdoor werd het organiserende comité echter afhankelijk van het ondernemersfonds en de GoudApot.

Zekerheid

Dat geld kwam telkens wel vrij, maar op een laat moment. Nu het festijn aan de lijst volksfeesten is toegevoegd is er meer financiële zekerheid.

Initiatiefnemer van het voorstel was Max de Groot van de PvdA. Hij kreeg bij het indienen steun van Ed de Lange (50+) en Martijn van der Wind (CDA) en uiteindelijk van een ruime meerderheid in de raad. De Groot: ,,Wij zijn van mening dat de Sinterklaas intocht een echt volksfeest voor jong en oud is. Het evenement trekt jaarlijks een zeer groot aantal bezoekers van jong tot oud. Het mag daarom zeer zeker tot de volksfeesten worden gerekend. De bijdrage van het ondernemersfonds OFG zou historisch gezien wat ons betreft de belangrijkste bron van financiering moeten zijn (cofinanciering). Het kan echter niet zo zijn dat een dergelijk belangrijk feest door financiële problemen niet door zou kunnen gaan.’’

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

Of ga naar de site van Whatsapp en stuur daar je bericht door.

In samenwerking met indebuurt Gouda