Volledig scherm
PREMIUM
Melissa Dongelmans haalt uit namens GZC DONK. Afgelopen weekeinde nam ze met de landstitel afscheid bij de Goudse waterpoloploeg. © Orange Pictures

Melissa Dongelmans (27) doet een stapje terug van GZC DONK naar BZ&PC

RegiosportWaterpoloster Melissa Dongelmans stopt met spelen op het hoogste niveau in Nederland. Na liefst twaalf seizoen verlaat ze Widex/GZC DONK. Volgend seizoen verdedigt ze de kleuren van de Bodegraafse eersteklasser BZ&PC.

Quote

Er lagen speelsters in het water zoals Nienke Ingenhoven en Daniëlle de Bruijn, die profwater­po­lo gespeeld hadden

Melissa Dongelmans

Afgelopen weekeinde beleefde Melissa Dongelmans een droomafscheid na ruim een decennium bij GZC DONK. Zaterdagavond was ze 'the woman of the match' met vijf treffers tegen Polar Bears in het Groenhovenbad. Zondagmiddag veroverde ze in Ede met GZC DONK voor de derde keer in haar loopbaan de landstitel. ,,De spanning tijdens de drie wedstrijden tegen Polar Bears afgelopen weekend maakte dit de mooiste van die drie titels'', reageert Dongelmans. ,,We hadden dit seizoen een superleuk team en afscheid nemen met een titel is schitterend. Het was een zwaarbevochten overwinning, met op zondag een extreem harde wedstrijd. Dat laatste ga ik zeker niet missen.”

De 27-jarige Dongelmans, die een handvol jaren aanvoerder van GZC DONK was, geeft een aantal redenen om te stoppen op het hoogste niveau. ,,In het dagelijks leven geef ik onder meer aquajogging, floatfit en zwemlessen in de Alphense zwembaden AquaRijn en De Hoorn. Ik ben coördinator geworden en dat betekent dat ik het drukker gekregen heb. Daarnaast ga ik een opleiding van 5 tot 6 uur per week volgen. En ik geef toe dat ik na al die jaren selectiewaterpolo toch minder zin heb in de verplichtingen, die dat met zich meebrengt. Vanaf de play-offs werd het pas echt erop of eronder en kon ik me de laatste weken weer goed motiveren om er alles aan te doen om met een prijs afscheid te nemen."

In samenwerking met indebuurt Gouda