Volledig scherm
Ed Roering ging met Messemaker onderuit. © De Lange Wim

Messemaker 1847 laat steken vallen

Het vlaggenschip van schaakvereniging Messemaker 1847 deelt na de zesde ronde de koppositie met De Wijker Toren, Santpoort en LSG 2 met 8 punten. De Gouwenaars verloren nipt in Leiden: 4.5-3.5.

Messemaker liet lelijke steken vallen bij concurrent LSG 2. De Leidse brigade was er op gebrand om de achterstand op de huidige lijstaanvoerder in te lopen. Peter Scheeren moest aan het eerste bond een van z'n zeldzame nederlagen incasseren tegen Michiel van Wissen. Ook Ed Roering en Jan Evengroen konden het niet bolwerken. Daar tegenover stonden overwinningen van Wim Heemskerk en Henk-Jan Evengroen. Peter Ypma, Erik Hennink en Wouter Schönwetter deelden het punt. Het verlies leidde tot een hevige verschuiving in het klassement van de landelijke 2e klasse C, waar nu zes clubs (!) strijden om het kampioenschap.

Flitsende start

Het Alphense ASC verloor met 3-5 van Rijswijk en bezet nu met zes punten in 3D een positie in de middenmoot. Naast zes remises noteerden de Alphenaren twee nederlagen. Clement van der Laar en Norbert Jansen moesten hun koning omleggen.

Schaakclub Woerden zakt na een flitsende start verder op de ranglijst van 4D. Nu keerden de schakers uit Woerden met een 5-3 nederlaag terug uit Zaandstad. Hans van Steijn, Pia Sprong, Bas Jansen en Ed Oosterlaken verloren. Henk de Heer en Selman Ercan hielden de eer hoog. Aan de topborden speelden Marcel Schroër en Jelle Wiering remise. Het was de derde nederlaag op rij voor Woerden.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda