Horecamedewerkers poetsen, schuren en verven wat af dezer dagen. Bij Barbier beitst Remy Koolmees de tafeltjes.
Volledig scherm
PREMIUM
Horecamedewerkers poetsen, schuren en verven wat af dezer dagen. Bij Barbier beitst Remy Koolmees de tafeltjes. © Pim Mul

Meubels in de beits, rust in de kop: horeca klust tijdens corona-sluiting

De terrastafels in de beits zetten, de feestversiering opruimen en de kitranden in de keuken nalopen. Je moet wat als horeca-ondernemer, nu de coronacrisis de kroegen en restaurants gesloten houdt. De handen uit de mouwen steken geeft weer ritme en rust in de kop. 

Zijn lijf wil werken in de zaak, maar zijn hoofd weet dat dit niet hoeft. ,,Je voelt: ik moet iets met gasten. Het is heel onwerkelijk”, zegt Sander Letschert, eigenaar van Central. Dus staat hij maar buiten met een hogedrukspuit de groene aanslag van de tegels te verwijderen. En gaat hij flessen bier verkopen vanaf het terras. ,,Niet om omzet te maken, maar meer uit een soort ‘ludiekigheid’. Die flesjes zijn geen remedie tegen de verliezen.”

In samenwerking met indebuurt Gouda