Volledig scherm
Archieffoto. © GPD

‘Mijn zaak is zeker niet te groot voor Gouda’

Pasta, pizza, salades en halal geslachte kip voor een schappelijke prijs. In januari opent aan de Bloemendaal-zijde van het NS-station in Gouda het Italiaanse restaurant Toti Italy.

Toti Italy neemt de panden tussen de AH-to-go en Cinema Gouda in gebruik. Het krijgt 175 zitplaatsen binnen en een terras van 120 vierkante meter. De inrichting krijgt een ‘industriële en warme uitstraling’ door het gebruik van veel staal en ruwe materialen. „Het wordt totaal geen Julia’s”, vertelt horecaondernemer Nico Samson.

Potentie

Quote

Ik wil op een sociale manier zaken doen

Nico Samson

Bezoekers kunnen er terecht voor meeneemkoffie en ook voor een snelle, goedkope hap: lunch en in de avond een pizza vanaf 5,50 euro en pasta’s en salades voor 5,75 en 6,75 euro. De kip van het spit is op Italiaanse wijze klaargemaakt en halal geslacht, zodat het restaurant ‘voor iedereen toegankelijk is’.

Samson ziet veel potentie in de locatie. „Mijn restaurant is zeker niet te groot voor Gouda. Reeuwijk en het Groene Hart Ziekenhuis liggen vlakbij, net als het Driestar College en diverse autodealers. De bioscoop trekt al 5.000 mensen per week. Op het station komen dagelijks 21.000 mensen. Als ik daar al vijf procent van binnenkrijg ben ik blij.”

Sociaal

Het contract met verhuurder NS is recent ondertekend. De komende tijd benut Samson voor het aanvragen van de benodigde vergunningen voor de drie panden direct aan de stationsoverkapping. Vervolgens kan in november de verbouwing beginnen. Die gaat naar alle waarschijnlijkheid twee maanden duren.

De drie winkelruimten die nu nog leegstaan, worden dan samengevoegd tot één pand.

De horecaondernemer wil mensen in dienst nemen die op dit moment nog rondkomen van een uitkering. Zij moeten bij Toti Italy een opleiding in de horeca krijgen. Daarover voert Samson gesprekken met de gemeente Gouda, zegt hij. „Ik wil op een sociale manier zaken doen.”

In samenwerking met indebuurt Gouda