Gouda,
De Miss Travestie Groene Hart-verkiezing in 2019, die werd gewonnen door de 21-jarige Miss Tipsy Patrón.
Volledig scherm
PREMIUM
Gouda, De Miss Travestie Groene Hart-verkiezing in 2019, die werd gewonnen door de 21-jarige Miss Tipsy Patrón. © Sandra Zeilstra

Miss Travestie-verkiezing afgelast wegens geldgebrek

De Miss Travestie Groene Hart-verkiezing in Gouda gaat dit jaar wegens geldgebrek bij de organisatie niet door. Het evenement zou 20 juni worden gehouden bij dansschool Step by Step aan de Turfmarkt.

Quote

Wij lopen groot deel van ons jaarbudget mis

Gouda Roze, Belangenvereniging LHBT´ers

De Miss Travestie-verkiezing is een initiatief van Gouda Roze, de belangenvereniging voor LHBT‘ers in de regio Gouda. De verkiezing, die tot nu toe twee keer plaatsvond, werd voor een groot deel betaald via het OranjeFonds. Met deze deur-tot-deur-collecte haalde Gouda Roze jaarlijks zo’n 1200 euro op. ,,Helaas heeft het OranjeFonds laten weten dat er dit jaar geen landelijke collecte is. Hierdoor lopen wij een behoorlijk groot deel van ons jaarbudget mis.”

Gouda Roze hoopte dit gat op te vangen met een projectaanvraag voor de Miss Travestie-verkiezing bij GoudaPot. Deze organisatie beoordeelt welke Goudse projecten in aanmerking komen voor financiële steun uit gemeenschapsgeld.

In samenwerking met indebuurt Gouda