Volledig scherm
PREMIUM
Sinds zijn tiende woont Groeneweg-voetballer Rist Muyizere alleen met zijn vader. Zijn moeder werd opgepakt toen ze in Rwanda wilde meedoen aan de verkiezingen. © Pim Mul

Moeder van Groeneweg-sfeermaker Muyizere lang vast in Rwanda

RegiosportBij Groeneweg is Rist Muyizere een van de smaakmakers. Hij geniet van de gezelligheid bij de voetbalclub uit Zevenhuizen. Zijn optimisme is bijzonder, want de 17-jarige kreeg het de afgelopen jaren flink te verduren. Zijn ouders vluchtten in 1994 uit het Afrikaanse Rwanda en belandden in Zevenhuizen. Maar nog altijd ervaren zij veel narigheden vanuit hun land van herkomst.

Quote

Mijn moeder wilde president worden van Rwanda. Het gaat nog steeds heel erg slecht met het land

Rist Muyizere

Begin november boekte Groeneweg een vrij eenvoudige overwinning op DONK. Natuurlijk werd de 6-1 zege gevierd, maar de grootste glimlach verscheen op het gezicht van Rist Muyizere. Als invaller tekende de A-junior voor de zesde Zevenhuizense treffer. Geen doelpunt van historische waarde en ook niet een van grootse schoonheid. Maar zijn tweede treffer ooit in de hoofdmacht van Groeneweg werd uitgebreid gevierd. ,,Ik kan mezelf wel een van de smaakmakers van de groep noemen'', vertelt de jongeling. ,,Ik draag graag bij aan een positieve sfeer in het team. Nadat je serieus gevoetbald hebt, is het heel belangrijk dat er ook een beetje gezelligheid aanwezig is. Daar draag ik graag aan bij."

In samenwerking met indebuurt Gouda