Volledig scherm
Mees Breedveld (links), Emiel Gerritsen (midden) en Rick Hammer. © Pim Mul

'Mooiste wedstrijd ooit'

regiosportCVC Reeuwijk heeft te kampen met flink wat personele problemen. Daarom deed trainer Gerard van Ruitenburg afgelopen zaterdag een beroep op drie tieners. Mees Breedveld (15), Emiel Gerritsen (16) en Rick Hammer (16) kregen speelminuten voor de tweedeklasser, die ruim verloren werd van UVS (1-6) en moet vrezen voor degradatie.

Quote

Na afloop hoorde ik van veel mensen dat het goed was gegaan, maar zelf vond ik dat iets anders

Mees Breedveld

Een beetje zenuwachtig waren ze wel, en ook verrast. Normaliter spelen Mees Breedveld, Emiel Gerritsen en Rick Hammer hun wedstrijden in de JO17-1 van CVC Reeuwijk. Maar niet afgelopen zaterdag, toen ze werden opgetrommeld voor de hoofdmacht van de hekkensluiter in 2C. En dus meldden de drie zich op Sportpark Groene Zoom niet bij hun eigen team, maar vonden ze zichzelf plots terug in een kleedkamer vol volwassen mannen. Toen ze het veld opstapten, hoorden ze vlak voor de aftrap de speaker hun namen omroepen. ,,Dat was echt supergaaf", zegt rechterverdediger Breedveld. De 15-jarige Reeuwijker beleefde een lastige middag. ,,Ik stond tegenover een speler van 38 jaar die ook jaren in de hoofdklasse heeft gespeeld. Dat was wel even iets anders dan normaal. Na afloop hoorde ik van veel mensen dat het goed was gegaan, maar zelf vond ik dat iets anders. Al vanaf mijn vierde speel ik voor CVC Reeuwijk en spelen in het eerste is iets wat ik altijd al hoopte. Het is extra mooi dat we in de tweede klasse speelden, want de kans is groot dat het eerste degradeert en misschien voorlopig niet in de tweede klasse uitkomt."

Ook Hammer genoot van zijn debuut. De aanvaller mocht het laatste half uur meedoen. Hij bekroonde zijn invalbeurt met een treffer. ,,We kregen een strafschop nadat ik onderuit werd gehaald", zegt de 16-jarige Hammer. ,,Aanvoerder Aksel Koopman vroeg of ik hem wilde nemen. Eigenlijk niet, omdat ik heel zenuwachtig was. Maar ik deed het toch. Gelukkig scoorde ik. Het was de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld. Hopelijk mag ik in de toekomst nog vaker in het eerste spelen."

Tweede helft

Quote

Het was de mooiste wedstrijd die ik ooit heb gespeeld

Rick Hammer

Gerritsen kwam zaterdag voor de tweede keer in zijn loopbaan uit in de hoofdmacht van de club uit Reeuwijk-Brug. ,,Een keer eerder mocht ik tien minuten invallen, maar nu mocht ik de hele tweede helft meedoen", blikt hij terug. ,,Ik vond dat het in het begin niet zo goed ging, omdat ik zenuwachtig was en op een andere positie stond dan in de JO17." Gerritsen werd ingebracht als rechtsachter en verhuisde later naar zijn vertrouwde positie op het middenveld. Hij kijkt met plezier terug op de wedstrijd tegen UVS, ondanks de ruime nederlaag. ,,Het is leuker om in het eerste te spelen. Dit is iets wat ik altijd al graag wilde doen. Maar ik had niet het idee dat ik dit seizoen al in het eerste zou mogen spelen. Het was nu ook een beetje uit nood, omdat er veel geblesseerden waren en de JO19-1 al een wedstrijd had."

Gerritsen verwacht niet dat hij de komende tijd vaker bij het eerste zal spelen. ,,Ik denk dat we gewoon weer bij ons eigen team aansluiten. Dat is ook prima, hoor. Komend seizoen zal ik, normaal gesproken, uitkomen in de JO19 en hopelijk in de toekomst vast in het eerste. Dit smaakt naar meer."

In samenwerking met indebuurt Gouda