Volledig scherm
Thijs Schmidt (rechts) houdt de bal hoog met zijn broer Twan (die inmiddels bij Bergambacht speelt). © Stephan Tellier

Moordrecht-speler slaat voetballer van Ammerstol gebroken kaak

Ammerstol-voetballer Thijs Schmidt heeft gisteren een gebroken kaak opgelopen, nadat hij van een tegenstander van Moordrecht een klap kreeg. De wedstrijd tussen beide eerste elftallen werd zaterdag na het incident gestaakt. 

Quote

Ik zag die laffe klap in het geheel niet aankomen

Thijs Schmidt

Er was op dat moment nog achttien minuten te spelen. Door de klap die Schmidt kreeg, brak zijn kaak op twee plaatsen. Ook mist hij een tand. Vandaag is hij geopereerd. Voorafgaand aan de klap vond een opstootje plaats tussen een voetballer van Ammerstol en enkele spelers van Moordrecht. De politie kwam ter plaatse, maar de vermeende dader was op dat moment al van het sportcomplex vertrokken. 

Ton Redegeld, interim-voorzitter van Moordrecht, laat weten het incident te betreuren. ,,Op dit moment vindt er een uitgebreid intern onderzoek plaats. Er is goed contact met het bestuur van Ammerstol en verder onthouden wij ons van inhoudelijk commentaar aan derden’’, aldus Redegeld.

,,Het was abnormaal wat er gebeurde. Er was een opstootje tussen onze verdediger Michel Rozendaal en spelers van Moordrecht. Ik wilde tussenbeide komen om te sussen. Ik zag die laffe klap in het geheel niet aankomen”, vertelde Schmidt. ,,Daarna werd 112 gebeld waarop politie en ambulance verschenen. De dader zal later worden opgepakt door de politie. Ik moest echter aan mijn kaak worden geopereerd. Ik baal dus als een stekker.”  

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda