Volledig scherm
Leerlingen van de Theo Thijssenschool in Waddinxveen beschilderen een zebrapad. Op de voorgrond staat initiatiefneemster Mouna (7). © Pim Mul

Mouna (7) huppelt straks over eigen kleurenpad naar school

Acht leerlingen van de openbare Theo Thijssenschool in Waddinxveen hebben vandaag van het zebrapad onderaan de hefbrug op de Kerkweg-Oost een vrolijk kleurenpad gemaakt.

De make-over is een idee van de 7-jarige Mouna El Ouahidi, dochter van het raadslid Nikki ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks). ,,Ik ben niet zenuwachtig en heb er ook niet slecht van geslapen’’, zei Mouna voordat ze met de verfroller aan de slag ging. Met haar moeder heeft ze van de kleurrijke oversteekplaats een tekening gemaakt omdat de school onderdeel is geworden van het nieuwe Sleutelkwartier voor toekomstige hippe jonge inwoners.

Het rondom de witte strepen in lichtblauw, donkerblauw en roze gestoken zebrapad mocht overigens van de gemeente niet lijken op de zevenkleurige regenboog want die kan worden gezien als een symbool van de homobeweging. 

Regenboog

,,In Waddinxveen ligt dat gevoelig’’, geeft schooldirecteur Annette van Zoelen daarvoor als verklaring. ,,Mouna heeft overigens ook zelf niet voor de kleuren van de regenboog gekozen.” Vandaar dat de in witte pakken uitgedoste scholieren met hun eigen kleuren aan de slag gingen. Bij het verven werden ze gadegeslagen door enthousiaste voorbijgangers en andere leerlingen van de school.

Voor het schilderwerk werd eerst de rijstrook en het fietspad vanaf de hefbrug afgezet. Nadat de verf voldoende droog was om het verkeer te laten passeren kon de rijstrook en het fietspad aan de andere kant van de rijbaan onder handen worden genomen. Begin van de middag kwam verkeerswethouder Kirsten Schippers (Weerbaar Waddinxveen) langs om te zien hoe het zebrapad op de drukke Kerkweg-Oost in een kleurenpad was veranderd.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda