Hans Lodeweges kan weer glimlachen in zijn kamer in het particuliere verpleeghuis Villa Vrijland in Goor.
Volledig scherm
PREMIUM
Hans Lodeweges kan weer glimlachen in zijn kamer in het particuliere verpleeghuis Villa Vrijland in Goor. © Emiel Muijderman

Na maanden zoeken heeft Hans Lodeweges onderdak: ‘Niemand wilde hem hebben’

Na vier maanden zoeken is het gelukt: Hans Lodeweges (71) uit Gouda heeft onderdak. Sinds gisteren in het particuliere verpleeghuis Villa Vrijland in Goor. Maar door alle ellende in de afgelopen maanden is Hans er wel slecht aan toe.

Wachtlijsten en bureaucratie leiden tot schrijnende situaties ondervond de Hengelose Jeannette Lodeweges, de zus van Hans. Regelmatig was ze de wanhoop nabij in de vier maanden durende zoektocht naar een verpleeghuis voor haar broer. ‘’Niemand wilde hem hebben‘’, zegt ze. Die lange zoektocht in een 'zorgjungle waarin protocollen regeren' eindigde gisteren in Villa Vrijland in Goor. Eigenaresse Monique Hemmink heeft plek voor Hans. Maar die lange zoektocht heeft ook een vervelend effect: het gaat minder met Hans. ‘’Hij ging mentaal zo hard achteruit dat hij zelfs suïcidaal was‘’, zegt Jeanette Lodeweges. Maanden was ze in touw voor haar broer.

In samenwerking met indebuurt Gouda