Volledig scherm
PREMIUM
Malou Dusseldorp is de nieuwe Goudse nachtburgemeester. © Pim Mul

Nachtburgemeester Gouda Dusseldorp: ‘Uitgaansleven voor LHBT’ers en vrouwen moet beter’

Gouda heeft sinds dit weekend een nieuwe stadsburgemeester. De 31-jarige Malou Dusseldorp neemt voor de komende drie jaar deze taak op zich. Deze functie komt voor haar onverwachts, maar plannen voor het uitgaansleven heeft ze al.

Quote

Ik ken veel mensen die uitgaan en tegen blokkades aanlopen. Ik wil hen graag een podium geven

Nachtburgemeester Malou Dusseldorp

Zonder dat ze ervan op de hoogte was, stond Malou Dusseldorp (31) tussen de kanshebbers om de nieuwe nachtburgemeester van Gouda te worden. ,,In eerste instantie voelde ik er nog niet zo veel voor”, vertelt ze. ,,Ik ben niet veel met politiek bezig en ik houd er niet van om in de schijnwerpers te staan. Daarom kwam het als een grote verrassing toen ik opeens was opgegeven. Maar aan de andere kant ken ik veel mensen die uitgaan en vervolgens tegen blokkades aanlopen. Die mensen wil ik wel graag een podium geven.”

Uiteindelijk won de Goudse tot haar grote verrassing de verkiezing - die afgelopen weekend in jeugdsociëteit So What gehouden werd . Ze kreeg 56 procent van de stemmen. Haar tegenstanders - stadsdichter Pieter Stroop van Renen en Lizette Oudijk, uitbaatster van Cafeetje Heeeurlijk - eindigden met respectievelijk 17 en 27 procent. 

Dusseldorp gaat geregeld uit, het liefst bij de feestjes van So What, maar ze komt ook bij uitgaansplekken als Swing en Friends. Verder is de Goudse lid van scouting, schrijft ze gedichten en houdt ze van duiken. Ze werkt bij het Antoni van Leeuwenhoek Ziekenhuis als klinisch logopedist. Vlak na de verkiezingsuitslagen kwamen de felicitaties al binnen, onder meer van burgemeester Pieter Verhoeve. ,,We willen binnenkort afspreken.”

In samenwerking met indebuurt Gouda