Volledig scherm
Zal het straks weer ouderwets druk worden in het voormalige pand van de V&D? © Pim Mul

Nieuwe bestemming voor V&D-pand in Gouda

Ruim de helft van het voormalige V&D-complex tussen de Kleiweg en de Agnietenstraat in Gouda heeft een nieuwe, vaste huurder. Kledingketen The Sting schuift komende zomer een paar panden op. Damesmodemerk Costes vult het gat dat zijn zusterbedrijf achterlaat.

De begane grond en de eerste verdieping aan de Kleiwegkant (samen 2.000 vierkante meter) moeten nog een verbouwing ondergaan voordat The Sting - de enige kandidaat voor de plek - halverwege 2018 over kan. Daarmee komt een einde aan de langdurige leegstand van het voormalige V&D-pand. De vernieuwing is ingrijpend, zegt Alain Rosenbaum van vastgoedbelegger RJB Group uit Amsterdam. ,,Het pand wordt van top tot teen gestript.”

Opgetogen

Op dit moment is The Sting nog gevestigd in Kleiweg 34. Damesmodemerk Costes - dat voortkomt uit de stal van The Sting - huurt die plek zodra zijn zusterbedrijf het deel van het V&D-pand in gebruik neemt. Costes richt zich op vrouwen van twintig tot veertig jaar.

Centrummanager Ronald van Rossum is opgetogen dat Costes ook neerstrijkt in een middelgrote stad als Gouda. ,,Door zijn ligging tussen Den Haag en Rotterdam is het moeilijk om voor Gouda te kiezen. Kennelijk is de stad weer de moeite waard. Costes trekt veel jong publiek. Dat is goed voor de Kleiweg. Die leent zich prima voor ketens.”

Signaal

Quote

Costes trekt veel jong publiek. Dat is goed voor de Kleiweg

Centrummanager Van Rossum

Gertjan Slob, directeur onderzoek bij Locatus, noemt de komst van Costes ‘een goed signaal voor de Goudse markt’. ,,De keten zal zeker niet openen in alle steden die in dezelfde categorie vallen als Gouda, dus ik zou zeker niet ontevreden zijn. H&M zit op enkele plekken ‘vol’ en wil kijken of het daar wel kan groeien met andere ketens uit zijn portefeuille, zoals Costes.” Om een nieuwe invulling te bespoedigen, besloot de RJB Group het V&D-pand dat sinds 2016 beschikbaar is, op te knippen. De begane grond (400 vierkante meter) van het deel aan de achterzijde blijft voorlopig leeg. Daarover zijn nog geen gesprekken gevoerd.

Pandeigenaar RJB Group heeft nog altijd het plan voor appartementen op de bovenste verdiepingen van het deel aan de Agnietenstraat (1.200 vierkante meter). De vastgoedbelegger is aandeelhouder van The Sting maar dat heeft, zo zegt de RJB Group, niets te maken met de huurovereenkomst.  

In samenwerking met indebuurt Gouda