Volledig scherm
Bus van R-Net. © ANP

'Nieuwe bushalte komt verkeersveiligheid ten goede'

Het R-Net tussen Gouda en Schoonhoven - lijn 497 - is nu al tien maanden van kracht. Toch zijn nog steeds niet alle haltes aangepast op de snelle dienstregeling. In november komt daar verandering in.

Van 22 oktober tot en met 23 november werkt de provincie Zuid-Holland aan de aanleg van de nieuwe bushalte Bergambacht Noord. De abri's zijn gepland ten zuiden van de rotonde op de kruising van de Molenlaan en de N207.

De bus hoeft dan niet meer door het dorpje te rijden. De tijdelijke halte tegenover hotel-restaurant De Arendshoeve komt te vervallen. De grijs-rode bussen rijden in het vervolg dan dus alleen nog maar over provinciale wegen en een stukje door de Goudse binnenstad.

De vertraging was voor Marco Oudshoorn, VVD-raadslid in de gemeente Krimpenerwaard, aanleiding om nog eens aan de bel te trekken bij wethouder Bert Bening (D66). ,,Het was een tijdelijke maatregel, maar die duurt nu al maandenlang", stelt Oudshoorn. 

,,De ritten door Bergambacht, ongeveer honderdvijftig stuks per dag, dragen niet bij aan de verkeersveiligheid. Een verschrikkelijk ongeluk zoals op de Blekerssingel in Gouda, daar moet je toch niet aan denken. De meeste bussen rijden keurig zachtjes door het centrum, maar er zijn chauffeurs die veel te hard rijden."

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief. 

In samenwerking met indebuurt Gouda