Volledig scherm
Gouda, Arjan van Essen staat dit najaar op het podium van cultuurhuis Garenspinnerij met een voorstelling over zijn eigen leven. © Sandra Zeilstra

Nieuwe Kamervragen over ontslag Goudse Driestar-docent

SP-Kamerlid Peter Kwint houdt zijn bedenkingen bij het ontslag van voormalig Driestar-docent Arjan van Essen. Voor de tweede maal stelt de SP-fractie schriftelijke vragen over de kwestie aan onderwijsminister Arie Slob (ChristenUnie).

Van Essen moest vertrekken, omdat hij een theatervoorstelling had gemaakt over zijn tijd als gokverslaafde. Het Driestar College vindt het theater als kunstvorm niet passen bij de identiteit van de school en zegde de docent om die reden de wacht aan.

Een identiteitscommissie van de Vereniging voor Gereformeerd Onderwijs kwam tot de conclusie dat ontslag in dezen gerechtvaardigd is. Dat bevreemdt Kwint, omdat het vak drama in ieder geval twee twee jaar geleden nog op het Driestar College werd gedoceerd. ,,Nu is het ineens in strijd met de eigen identiteit als een leraar zich in zijn vrije tijd hiermee bezig houdt”, stelt Kwint.

Het Kamerlid wil van minister Slob weten in hoeverre de identiteitscommissie in haar oordeel heeft meegewogen dat de school eerder zelf drama aanbood.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda