Volledig scherm
De locatie aan de Fluwelensingel waar de supermarkt moet komen. © Google Streetview

‘Nieuwe supermarkt aan singel in Gouda komt er nu zeker’

Aan de Fluwelensingel in Gouda verrijst volgend jaar schuin tegenover de Doelenbrug een supermarkt met 1.500 vierkante meter winkeloppervlakte. Ook worden er in de buurt bijna honderd parkeerplaatsen aangelegd.

Quote

Dat de supermarkt er komt staat vast

Peter Pronk

Eerdere plannen voor een supermarkt aan de rand van de Goudse binnenstad kwamen nooit tot uitvoering. Volgens adjunct-directeur Peter Pronk van projectontwikkelaar Timpaan, initiatiefnemer voor de supermarkt op het voormalige terrein van Opel-garage De Jong, gaat het deze keer zeker door. ,,Er is nog overleg over bijvoorbeeld de vorm van gevels, maar dat de supermarkt er komt staat vast.” Ook de gemeente Gouda gaat hiervan uit. Een woordvoerder verwacht dat de bouw volgend jaar begint.

De supermarkt richt zich op de wijk Kort Haarlem, maar zeker ook op de binnenstad. Hier is alleen een kleine vestiging van Albert Heijn. Het is nog niet bekend welk bedrijf in de nieuwe supermarkt komt. Volgens Peter Pronk hebben vrijwel alle grote namen op dit gebied belangstelling getoond.

Parkeren

Bij de supermarkt komt een groot openbaar parkeerterrein. De gemeente stelt dat hier meer plaatsen komen dan de supermarkt zelf nodig heeft, maar dat de exacte invulling nog niet vaststaat. Pronk weet echter te melden dat er 90 parkeerplaatsen komen, die zowel door het winkelend publiek als anderen gebruikt kunnen worden. ,,Er geldt betaald parkeren, maar de supermarktondernemer kan er natuurlijk voor kiezen het parkeerkaartje te betalen als iemand voor bijvoorbeeld meer dan 25 euro boodschappen doet.”

Volgens de gemeente Gouda wordt op dit moment een concreet plan uitgewerkt, dat binnenkort ter inzage ligt. ,,Als het uitwerkingsplan is vastgesteld, zal de eigenaar op zoek gaan naar een supermarktondernemer en een omgevingsvergunning aanvragen. De verwachting is dat de start van de bouw in 2018 plaatsvindt.”

In samenwerking met indebuurt Gouda