Volledig scherm
Evert Jan Nieuwenhuis is voorgedragen als de nieuwe burgemeester van Waddinxveen. © Gemeente Waddinxveen

Nieuwenhuis voorgedragen als nieuwe burgemeester van Waddinxveen

Evert Jan Nieuwenhuis wordt voorgedragen als nieuwe burgemeester van Waddinxveen. Dat heeft de gemeenteraad vanavond bekend gemaakt.

Het is de bedoeling dat de nieuwe burgemeester op 6 november in dienst treedt als opvolger van Bert Cremers. Nieuwenhuis is 40 jaar oud en sinds 2014 wethouder in de gemeente Lisse. Nieuwenhuis werd gekozen uit 38 kandidaten. De gemeente heeft met zes van deze kandidaten gesproken.

Vader

Nieuwenhuis is getrouwd en vader van twee kinderen. Hij heeft een dochter van 13 en een zoon van 8. Nieuwenhuis is lid van de SGP en woonachtig in Lisse. Het is voor de eerste keer in de geschiedenis dat de burgemeester van Waddinxveen verbonden is aan de SGP. Nieuwenhuis was in het verleden directeur van een basisschool. 

,,Wat een geweldig nieuws te horen dat ik ben voorgedragen als nieuwe burgemeester van Waddinxveen”, zegt Nieuwenhuis in een persbericht van de gemeente. ,,Het vertrouwen dat de gemeenteraad in mij heeft uitgesproken maakt me blij en dankbaar. Ik heb ontzettend veel zin om aan de slag te gaan en me helemaal in te zetten voor Waddinxveen. Voor ons gezin is het een hele stap. Maar ik heb er alle vertrouwen in dat we ons snel thuis zullen voelen in onze nieuwe woonplaats.“

Bloedinfectie

Cremers had eind 2016 al aangegeven dat hij het voor gezien zou houden. De huidige burgemeester werd eerder getroffen door een bacteriële bloedinfectie en lag daarom 50 dagen in ziekenhuizen in het Franse Toulouse en in Gouda. Daarom bekleedde Koos Karssen, die tot in 2014 burgemeester was van Maassluis, halverwege 2017 gedurende 42 dagen de functie van waarnemend burgemeester van Waddinxveen.

De van zijn infectie herstelde Cremers kon in april weer aan de slag, maar houdt het binnenkort zoals aangekondigd dus alsnog voor gezien. 

In samenwerking met indebuurt Gouda