Volledig scherm
© ANP

Noodstroomvoorziening onderweg voor deel Gouda

UPDATEEen stroomstoring in het noordelijk deel van Gouda vannacht was zo complex, dat netbeheerder een groot noodaggregaat plaatst. ,,De reparatie gaat nog enige tijd duren’’, aldus Stedin op Twitter. Inmiddels is de stroomvoorziening volledig hersteld.

Honderden huishoudens in de postcodegebieden 2803 en 2804 (wijk Bloemendaal en omgeving) moesten het vanaf middernacht zonder elektriciteit doen. Monteurs van Stedin die op pad werden gestuurd, ontdekten een in Gouda met zijn slappe bodem vaker voorkomende oorzaak: een kabelbreuk. 

Jan van Riebeecklaan

Kort na 03.00 hadden de meeste huishoudens weer stroom. Alleen in de omgeving van de Jan van Riebeecklaan is het euvel zo complex dat Stedin heeft besloten een noodaggregaat te plaatsen voor de elektriciteitsvoorziening van ruim 250 huishoudens. Kort na 06.00 was ook hier de kabelbreuk hersteld. 

In de nacht van dinsdag op woensdag was in Bloemendaal ook al sprake van een stroomstoring door een defecte kabel. Of het op dezelfde plek was, is niet bekend. Wel ging het net als nu om in totaal 720 huishoudens.

In samenwerking met indebuurt Gouda