Waterpijpcafé Andaluce aan de Nieuwehaven in de Goudse binnenstad in 2015. Ook in dat jaar werd het café gesloten, voor zes maanden, door toenmalig burgemeester Milo Schoenmaker vanwege criminele activiteiten. Burgemeester Pieter Verhoeve draaide in juni de deur voor drie maanden op slot, ‘uit het oogpunt van veiligheid’.
Volledig scherm
PREMIUM
Waterpijpcafé Andaluce aan de Nieuwehaven in de Goudse binnenstad in 2015. Ook in dat jaar werd het café gesloten, voor zes maanden, door toenmalig burgemeester Milo Schoenmaker vanwege criminele activiteiten. Burgemeester Pieter Verhoeve draaide in juni de deur voor drie maanden op slot, ‘uit het oogpunt van veiligheid’. © Pim Mul

OM: Amsterdammer (33) bereidde aanslag voor op leden van twee Goudse families na ruzie om drugs

Ruzie om een partij drugs in het Goudse criminele milieu leidde volgens het Openbaar Ministerie (OM) afgelopen zomer bijna tot de liquidatie van een aantal Gouwenaars. Het OM verdenkt een 33-jarige Amsterdammer van het voorbereiden van die afrekening, ontvoering en een aanslag op leden uit tenminste twee Goudse families. Hij is in juli opgepakt en blijft voorlopig vastzitten. 

In samenwerking met indebuurt Gouda

  1. Gullit over Maradona: 'Je voelde de pijn als je bij hem was'
    Play

    Gullit over Maradona: 'Je voelde de pijn als je bij hem was'

  2. Koning Willem-Alexander gaat langs bij corona-afdeling
    Play

    Koning Wil­lem-Alexan­der gaat langs bij corona-afdeling