Volledig scherm
© ANP/inzet: John Medley

OM: Cocaïne in bloed van overleden arrestant Paul Selier

In het bloed van de Haagse Paul Selier, die overleed na zijn arrestatie in Waddinxveen, is cocaïne aangetroffen. Dit blijkt uit toxicologisch onderzoek zegt het Openbaar Ministerie (OM) tegen deze krant.

De 39-jarige autohandelaar overleed in de vroege ochtend van 2 februari. De politie kreeg een melding over een verwarde man op de weg naast het kunstwerk 'de Wokkels' van Waddinxveen. Toen ze hem wilde aanhouden, verzette hij zich. Dit werd gefilmd door een voorbijganger.

Video

Het filmpje gaat die vrijdag als een razende over het internet: daar ligt Selier op de grond midden op straat in Waddinxveen, ’s ochtends om 6 uur, met twee politieagenten bovenop hem. Een van die agenten stompt hem meerdere keren op zijn arm. Wat er aan de video vooraf gaat, weten we niet. Wel wat er na komt: Paul Selier sterft.

Familieleden van Mitch Henriquez, die stierf bij zijn hardhandige aanhouding in het Zuiderpark, spraken zich uit tegen de aanhouding: ,,Weet je wat ik het allerergste vind? Dat dit weer agenten uit dezelfde eenheid zijn. Dat is toch niet te geloven! Hoe kan dit?'' Zij kwamen gisteren samen met familie van Selier om op het Malieveld te protesteren tegen politiegeweld.

Waaraan Selier is overleden is nog niet bekend. Het Nederlands Forensisch Instituut (NFI) onderzoekt dit. Paul Selier was wel al jarenlang een bekende van de politie. Eerder stelde het OM al gegronde redenen te hebben om gebruik van verdovende middelen te onderzoeken. Er wordt nog gekeken naar de hoeveelheid cocaïne die hij gebruikt had.

In samenwerking met indebuurt Gouda