Volledig scherm
Het Huis van de Stad van Gouda. © ANP

OM: Gouds gemeenteraadslid Zouhair S. probeerde verzekeraar op te lichten

UpdateD66-raadslid Zouhair S. (32) wordt door het Openbaar Ministerie verdacht van poging tot oplichting en valsheid in geschrifte. Hij staat morgen voor de politierechter in Den Haag.

S. zou valse schadeclaims hebben ingediend bij een verzekeraar. Die claims draaiden om gestolen spullen waaronder sieraden, een mobiele telefoon, meerdere laptops en een videocamera. Volgens het OM wist het gemeenteraadslid dat die spullen niet gestolen waren. Ook zou hij valse facturen hebben gemaakt en ingediend.

De poging tot oplichting en valsheid in geschrifte zouden hebben plaatsgevonden tussen 27 oktober 2017 en 30 november 2017. S. vertelde destijds in deze krant dat hij in die periode slachtoffer is geworden van woninginbraak. Hij zei toen dat hij ‘geld en sieraden, een laptop, telefoon, spiegelreflexcamera en een sporttas’ mistte. Een dag later zou hij hebben ontdekt dat zijn auto weg was.

Over het werk van de politie zei hij destijds: ,,Die heeft topwerk geleverd. Agenten reageerden met veel begrip voor de situatie. Je bent natuurlijk een beetje van de kaart. Er is aangifte opgenomen en er werd een realistisch verhaal verteld dat de dader niet in een keer wordt gepakt. Ik ben blij dat we zo’n goede politie hebben.”

Verkiezingen

S. is docent aan de Hogeschool in Rotterdam en is bezig aan zijn tweede periode in de gemeenteraad. Bij de afgelopen verkiezingen kwam hij aanvankelijk met voorkeurstemmen in de raad. Hij zag toen eerst van zijn raadszetel af, maar stroomde toch weer in toen twee van de raadsleden van zijn partij wethouder werden.

Thierry van Vugt, politiek leider van D66 in Gouda, zegt pas na de uitspraak van de rechter met een ‘inhoudelijke reactie te komen’. ,,We wisten dat er iets speelde, maar dat vrijdag de rechtszaak is, was voor ons ook nieuws.’’

D66-burgerraadslid Bram Talman wil ook weinig kwijt over de kwestie. ,,Iemand is onschuldig tot het tegendeel bewezen is.’'

Het OM wilde tot aan het begin van de zaak geen verdere toelichting geven. Anne Marie de Koning, advocaat van Zouhair S., is om een reactie gevraagd. Zij was niet bereikbaar. Ondanks herhaalde pogingen bleek ook Zouhair S. niet bereikbaar voor een reactie.

Up-to-date blijven van het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda