Volledig scherm
Foto ter illustratie, archiefbeeld van de Mallegatsluis. © Martin Droog

Onderzoek naar aanpassingen aan Mallegatsluis en Keersluis in Gouda

Waterschap Rijnland plant het op orde brengen van de keersluis en de Mallegatsluis in Gouda. Het hoogheemraadschap onderzoekt hoe het de vloeddeuren van de Mallegatsluis, die de Museumhaven verbindt met de Hollandsche IJssel, zo kan aanpassen dat de sluiting weer goed is geregeld. 

Het waterschap weet wat er bij beide sluizen mis is. Bij de keersluis van het gemaal Pijnacker Hordijk is dat volgens Rijnland de staat van het beton. Die zou slecht zijn. Onderzoek moet uitwijzen hoeveel beton weggehaald moet worden om de sluis, eigendom van het waterschap, weer sterk te krijgen. ,,De gemeente wil er graag een brug overheen aanleggen”, laat een woordvoerder van het hoogheemraadschap weten. ,,We kijken nu of dat kan, zodat je een mooi rondje kunt lopen over het Sluiseiland.”

Bestuurlijk moet het waterschap volgend jaar de knoop doorhakken over de beste manier om de sluizen aan te pakken. Het werk moet vervolgens worden ondergebracht bij een aannemer en uiterlijk eind 2022 klaar zijn. De Mallegatsluis is eigendom van de gemeente Gouda. Daarom moet die wel eerst akkoord gaan. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda