Volledig scherm
Van de motor en propellor van het sportvliegtuig dart vanmorgen neerstortte tussen Bergambacht en Stolwijk is niets meer over. Wrakstukken van het vliegtuigje liggen verspreid over een gebied van circa 300 meter. © Stephan Tellier

Onderzoeksraad zoekt getuigen vliegtuigcrash Stolwijk

De Onderzoeksraad voor Veiligheid (OVV) zoekt getuigen die meer kunnen vertellen over de laatste minuten van de Cessna C172 in de lucht, voordat deze vorige week dinsdag neerstortte in de polder bij Stolwijk.

De OVV hoopt dat de laatste vliegbewegingen meer duidelijkheid kunnen geven over het ongeval. Eerder lieten getuigen weten dat dat de Cessna kaarsrecht naar beneden dook. Een getuigenoproep is geen standaardprocedure, stelt woordvoerder Sara Vernooij.

,,Vaak kunnen we achteraf nog met de piloot en andere inzittenden praten.” Bij de crash kwamen een 60-jarige man uit Leiden en een 79-jarige man uit Zevenhoven om het leven. Vorig jaar zijn met kleine toestellen vier ongevallen geweest met flinke schade en/of persoonlijk letsel.

Vernooij: ,,Ons besluit tot een getuigenoproep is een samenloop: een Cessna heeft geen recorder aan boord. We willen ons baseren op zo veel mogelijk bronnen. Ook het contact met de verkeerstoren nemen wij mee." 

Quote

We willen ons baseren op zo veel mogelijk bronnen

Sara Vernooij

Volgens de OVV hoeven getuigen die zich eerder al bij de politie hebben gemeld, niet meer op de oproep te reageren.

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda