Mustapha Chahie van moskee Assalam neemt de schade op in het gebouw aan de Antwerpseweg in Gouda, dat wordt omgebouwd tot moskee en waarin in de nacht van vrijdag op zaterdag brand werd gesticht.
Volledig scherm
Mustapha Chahie van moskee Assalam neemt de schade op in het gebouw aan de Antwerpseweg in Gouda, dat wordt omgebouwd tot moskee en waarin in de nacht van vrijdag op zaterdag brand werd gesticht. © Frank de Roo

Ongerustheid en Kamervragen na brandstichting bij moskee in aanbouw in Gouda

De brandstichting bij de moskee in aanbouw van MIV Assalam in Gouda is onderwerp van Kamervragen. CDA’ers Hilde Palland en Mustafa Amhaouch zijn bezorgd en hebben demissionair minister Ferd Grapperhaus (Justitie en Veiligheid) om opheldering gevraagd.  

  1. Moskee Assalam plaatst camera’s, ‘geen extremistisch motief’: vijf vragen over de brandstichting
    PREMIUM

    Moskee Assalam plaatst camera’s, ‘geen extremis­tisch motief’: vijf vragen over de brandstich­ting

    Even dacht het bestuur van Assalam in Gouda dat het einde verhaal zou zijn voor zijn moskee in aanbouw. Hoewel de schade na de recente brandstichting meevalt, maakt Assalam wel meer werk van veiligheid. De verdachte had volgens het Openbaar Ministerie (OM) waarschijnlijk niets extremistisch in de zin. Farid Azarkan (Denk) wil de brand aanstippen in de Kamer. Vijf vragen en antwoorden.