Een groepje vrienden heeft samen een platform voor studiekeuze opgericht. V.l.n.r. Nick Stoppenlenburg, Mark Anker, Hidde Hengeveld, Frank van Dijk en Koen van der Wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groepje vrienden heeft samen een platform voor studiekeuze opgericht. V.l.n.r. Nick Stoppenlenburg, Mark Anker, Hidde Hengeveld, Frank van Dijk en Koen van der Wolf. © Pim Mul

Online platform van vriendengroep uit Stolwijk helpt scholieren en studenten met studiekeuze

Een week waren vijf vrienden uit Stolwijk ermee bezig, maar toen stond het ook: het onlineplatform studiedirect.nl. Studenten en scholieren kunnen er informatie delen en terecht met vragen over hun vervolgopleiding, nu alle open dagen door het coronavirus zijn afgelast.

Het idee om een studiekeuzesite te ontwerpen ontsproot tijdens een krachttraining uit het brein van de 20-jarige Hidde Hengeveld, student bedrijfskunde in Utrecht. Hij ergerde zich aan de vele oproepen op zijn tijdlijn, want door het coronavirus zijn alle open dagen die je kunt bezoeken om een studiekeuze te kunnen maken, afgelast. ,,Iedereen wil elkaar helpen, zeker in deze tijd.’’ Maar de wirwar aan informatie op sociale media vindt hij hinderlijk en niet effectief. Dat moet beter kunnen, vond hij.

  1. Petitie voor behoud van Abrona al 2000 keer getekend: ‘Het restaurant heeft een warme plek in onze harten’

    Petitie voor behoud van Abrona al 2000 keer getekend: ‘Het restaurant heeft een warme plek in onze harten’

    De online petitie Behoud Abrona is al meer dan tweeduizend keer ondertekend. ,,Niet eerder riep een omstreden beslissing binnen Oudewater zulk massaal protest op. Het hotel-restaurant en de medewerkers hebben onmiskenbaar een warme plek in de harten van veel inwoners van Oudewater en van velen daarbuiten’’, zeggen Wim Knol, Jaap Six en Gerrit van Leeuwen van het comité Behoud Arbona.

In samenwerking met indebuurt Gouda