Een groepje vrienden heeft samen een platform voor studiekeuze opgericht. V.l.n.r. Nick Stoppenlenburg, Mark Anker, Hidde Hengeveld, Frank van Dijk en Koen van der Wolf.
Volledig scherm
PREMIUM
Een groepje vrienden heeft samen een platform voor studiekeuze opgericht. V.l.n.r. Nick Stoppenlenburg, Mark Anker, Hidde Hengeveld, Frank van Dijk en Koen van der Wolf. © Pim Mul

Online platform van vriendengroep uit Stolwijk helpt scholieren en studenten met studiekeuze

Een week waren vijf vrienden uit Stolwijk ermee bezig, maar toen stond het ook: het onlineplatform studiedirect.nl. Studenten en scholieren kunnen er informatie delen en terecht met vragen over hun vervolgopleiding, nu alle open dagen door het coronavirus zijn afgelast.

Het idee om een studiekeuzesite te ontwerpen ontsproot tijdens een krachttraining uit het brein van de 20-jarige Hidde Hengeveld, student bedrijfskunde in Utrecht. Hij ergerde zich aan de vele oproepen op zijn tijdlijn, want door het coronavirus zijn alle open dagen die je kunt bezoeken om een studiekeuze te kunnen maken, afgelast. ,,Iedereen wil elkaar helpen, zeker in deze tijd.’’ Maar de wirwar aan informatie op sociale media vindt hij hinderlijk en niet effectief. Dat moet beter kunnen, vond hij.

In samenwerking met indebuurt Gouda