Het snelfietspad moet gebruikers de mogelijkheid bieden met hoge snelheid lange afstanden te kunnen afleggen.
Volledig scherm
PREMIUM
Het snelfietspad moet gebruikers de mogelijkheid bieden met hoge snelheid lange afstanden te kunnen afleggen. © Lars Smook

Onrust in Moordrecht over mogelijke fietssnelweg voor de deur

Omwonenden van de Oost- en Westringdijk in Moordrecht zijn bezorgd over de mogelijke komst van een fietssnelweg voor hun deur. Beide smalle dijken liggen mogelijk op de route de fietsnelwegverbinding tussen Gouda en Rotterdam.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  25

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 3. Kaltstellen boeren is schofterig: iedereen zou het boerenverzet moeten omarmen
  PREMIUM
  column

  Kaltstel­len boeren is schofterig: iedereen zou het boerenver­zet moeten omarmen

  Jaco Kastelein uit de Meije en alle andere Groene Hart-boeren zijn des duivels. Hun agrarische bedrijven, vaak al generatieslang door families bestierd, dreigen hun vergunning kwijt te raken. Volgens landsadvocaat Hans Besselink, die voor landbouwminister Carola Schouten dit konijn uit de hoge stikstofhoed toverde, is deze vorm van kaltstellen de effectiefste manier om de uitstoot door veehouders terug te dringen.