Achieffoto zwembad Ons Polderbad.
Volledig scherm
Achieffoto zwembad Ons Polderbad. © Pim Mul

Ons Polderbad in Stolwijk mogelijk later open: bestuur overweegt het zwembad af te stoten

Stichting Vlister Openlucht Baden (VOB) is niet bereid om met een externe bemiddelaar in gesprek te gaan over Ons Polderbad in Stolwijk. Het bestuur overweegt het zwembad af te stoten. 

Dat blijkt uit een brief van VOB aan het college van Krimpenerwaard. Zwemliefhebbers en zwem- en poloclub ZPS hebben via een handtekeningenactie op internet hun zorgen uitgesproken over het beleid van de stichting. Ze zetten onder meer vraagtekens bij het plan van VOB om van De Loete in Haastrecht een natuurgezuiverd zwembad te maken. Naar aanleiding van de petitie heeft de raad het college verzocht alle activiteiten van VOB te bevriezen en een verkenner aan te stellen.

Voorzitter Peter van Schaik en de zijnen kunnen zich daar niet in vinden. Zij voelen zich aan de ketting gelegd en zeggen onvoldoende vertrouwen te genieten van de gemeente. Hoewel ze hun plannen in brieven uitgebreid hebben toegelicht aan de gemeenteraad, zouden de emotie en negatieve beeldvorming nu zegevieren boven de feiten na ‘stemmingmakerij, politieke machinaties en een zorgvuldig geënsceneerd drama in de raadszaal’. 

Nieuwe organisatie

Het bestuur is bereid om Ons Polderbad over te dragen aan een nieuw op te richten organisatie op voorwaarde dat VOB de ruimte krijgt om van De Loete een natuurgezuiverd zwembad van te maken. ,,We zullen het nieuwe bestuur alle medewerking bieden om met een schone lei te beginnen ten aanzien van personeel, abonnementen en vrijwilligers.”

Door de strubbelingen dreigt zowel Ons Polderbad als De Loete later open te gaan. De voorbereidingen voor opening in april zijn tot nader order opgeschort. ,,Wij kunnen de tijdige opening van de baden niet meer garanderen.”

In samenwerking met indebuurt Gouda