Geïnteresseerden die willen meehelpen met metingen vuile lucht, zetten onder leiding van Peter Jansz van de milieuraad Bodegraven-Reeuwijk hun eigen luchtmeter in elkaar.
Volledig scherm
PREMIUM
Geïnteresseerden die willen meehelpen met metingen vuile lucht, zetten onder leiding van Peter Jansz van de milieuraad Bodegraven-Reeuwijk hun eigen luchtmeter in elkaar. © Pim Mul

‘Onze luchtmeters zagen die paasvuren al aankomen’

Hoe vies is de lucht rond mijn huis eigenlijk? Steeds meer inwoners van het Groene Hart nemen zelf de proef op de som en zetten een luchtmeter in elkaar. Hoe simpel het apparaatje ook is, het systeem meet exact wat er buiten gebeurt.

  1. Met deze producten ligt de hele regio op je bord tijdens het kerstdiner
    PREMIUM
    Kerstmenu

    Met deze producten ligt de hele regio op je bord tijdens het kerstdiner

    Een heel kerstmenu van lokale ingrediënten? Op het eerste gezicht lijkt het een onmogelijke opgave, maar niets is minder waar. Voor dit menu met louter ingrediënten van boeren en ambachtelijke makers uit de buurt moest ik zelfs kiezen: er was meer dan op de kerstdis paste. We zijn in deze regio gezegend met een ongelofelijke rijkdom aan prachtige producten, die we soms vergeten op waarde te schatten. Het leverde een klassiek menu op met wild, wintergroenten en hier en daar een stadse twist.