Volledig scherm
Wil Luichjenbroer bij vuilcontainer. © Pim Mul

Op je tenen het afval weggooien

Bewoners van de Marathonlaan keken vanochtend wel heel raar op bij het weggooien van een vuilniszak: de ondergrondse container torende boven de stoep uit.

,,Dat komt omdat er bij het terugplaatsen van de container iets mis is gegaan”, zegt woordvoerder Nicole Kouwenhoven van Cyclus. ,,Het heeft te maken met een technisch probleem, dat in een enkel geval wel eens voorkomt. Op het moment dat de bak wordt opgetild om te legen, horen de kleppen aan de onderkant dicht te klikken. Dat is bij deze container niet gebeurd, daarom is de bak teruggezet en weer losgelaten. De bak staat dus nu op het vuil, dat eruit is gevallen omdat de kleppen niet dichtgingen. Terugzetten is de enige optie, omdat het vuil anders in het gat valt waar de bak in hoort te staan.”

Het probleem met de container was vanochtend al gemeld door buurtbewoners. Kouwenhoven: ,,We zijn bekend met het probleem en doen er alles aan om het zo snel mogelijk op te lossen. Vanmiddag nog komt er een lint omheen en gaan we ermee aan de slag om alles op te ruimen en de bak weer goed terug te plaatsen.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda