Volledig scherm
© ANP

Op station gestruikelde Mike mag naar revalidatiecentrum

Het gaat elke dag een stukje beter met Mike. De 21-jarige student uit Gouda, die onlangs in botsing is gekomen met een trein, mag waarschijnlijk deze week naar een revalidatiecentrum in Rotterdam.

De in de Goudse judo- en jiujitsuwereld bekende Mike wilde een kleine maand geleden op het station zijn vrienden uitzwaaien. Dit ging verkeerd. Mike struikelde en kwam onder de trein terecht. Hij raakte zwaargewond. Door het ongeluk is het been van Mike geamputeerd.

Mike werd in eerste instantie in het Erasmus Ziekenhuis slapende gehouden, maar is inmiddels helemaal bij kennis. ,,Hij is bij en praat redelijk normaal”, laten zijn ouders vanavond weten. ,,Hij praat door die hersenkneuzing wat slomer dan normaal, maar het gaat elke dag een stukje beter.”

Mike herkent ook zijn vrienden. Bovendien is er op een scan van zijn hoofd niets ernstigs te zien. Het gaat volgens zijn ouders dan ook de goede kant op. ,,Maar of er schade is, blijkt pas over anderhalf jaar.”

Ondertussen richt Mike zich nu helemaal op zijn verdere herstel. ,,Hij heeft heel veel zin in zijn revalidatie. Dus dat is mooi.”

In samenwerking met indebuurt Gouda