Volledig scherm
PREMIUM
Waar ze ook gaat of staat, Anja van der Laan is omgeven door katten. © Peter Franken

Opvang met 365 katten in Gouderak: Anja kent ze allemaal bij naam

HartstochtDe kattenopvang Wetland Cats van Anja van der Laan in Gouderak telt nu 365 katten. Ze kent ze allemaal bij naam en als ze vertelt wat ze hebben meegemaakt, schieten de tranen in haar ogen.

Quote

Achter dit terrein is een kilometer land waar ze naartoe kunnen. Ze gaan elkaar niet te lijf, omdat ze geen territori­um hebben

Anja van der Laan

Als Anja van der Laan over het terrein loopt van de voormalige paardenmanege - ze vangt ook nog vijftig paarden op - is ze altijd omgeven door katten. Ze klimmen op haar, geven kopjes en weten wanneer ze aan de beurt zijn om eten te krijgen.

Overal staan poezenmanden en zijn er speeltuigen. Binnen in de stallen hebben tientallen katten hun favoriete plekje gevonden in hoekjes, in kasten, op planken of gewoon op de grond. Zeker gezien hun problematische verleden is het opmerkelijk dat zoveel katten bij elkaar verblijven zonder dat ze ruzie met elkaar maken.

Ze haalt een grote kat aan. ,,Voordat ze hier kwam was ze zeer agressief naar andere katten en de eigenaren. Hier helemaal niet meer.''

In samenwerking met indebuurt Gouda