Volledig scherm
'Het Bruisnest' van het Goudse Kwintes. © Frank de Roo

Opvang voor psychisch kwetsbare mensen in Waddinxveen bedreigd met sluiting

Als Waddinxveen niet snel met een oplossing komt, staat Het Bruisnest van het Goudse Kwintes eind deze maand op straat.

De instelling, waar inwoners met sociaal-psychische problemen terecht kunnen, moet voor 1 februari het huurpand aan de Kerkweg-Oost hebben verlaten, maar beschikt nog altijd niet over een nieuwe locatie.

In februari loopt de huur af. Kwintes wil niet opdraaien voor de hoge jaarhuur van 37.500 euro voor het hele pand, omdat de organisatie nu al verlies zou lijden op de hulp die ze biedt in Waddinxveen. Kwintes zegt al jaren te investeren in extra personeel vanwege de zorgbehoevende doelgroep in Waddinxveen, terwijl daar geen volledige vergoeding tegenover staat.

Jaarlijks 116.375 euro nodig

Wethouder Hannie van der Wal-Hortensius (D66) heeft de raad verzekerd met Kwintes in gesprek te blijven over een geschikt ander onderkomen in Waddinxveen. ,,In de periode dat daarvan nog geen sprake is, wordt een pas op de plaats gemaakt", zegt ze. ,,Voor de opvang van mensen zal worden gezorgd, maar daarover wil Kwintes dan wel eerst nadere afspraken maken met de gemeente."

Directeur-bestuurder Petra van Buren van KernKracht maakt zich grote zorgen over de toekomst van Het Bruisnest in Waddinxveen. Buren heeft de raad in een brandbrief gevraagd met een financiële oplossing te komen.

De gemeente is bereid Kwintes dit en volgend jaar met maximaal 62.898 euro te subsidiëren, terwijl jaarlijks 116.375 euro nodig zou zijn.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda