Volledig scherm
PvdA en GroenLinks zijn op zoek naar een opvolger voor de tussentijds vertrokken wethouder Henry ten Zijthoff. © Pim Mul

Opvolger wethouder Ten Zijthoff hoeft niet uit Waddinxveen te komen

De opvolger van wethouder Henry ten Zijthoff (PvdA/GroenLinks) hoeft niet in Waddinxveen te wonen en er is ook geen voorkeur voor een vrouwelijke of een mannelijke kandidaat.

Quote

Ook op het gebied van sociale woningbouw mag onze stem niet te lang ontbreken

Halvard Jan Hettema, Fractievoorzitter partijcombinatie

,,Kwaliteit staat centraal”, zegt Halvard Jan Hettema, fractievoorzitter van de partijcombinatie. Hij denkt dat het bestuurlijk overleg van PvdA/GroenLinks nog voor het kerstreces een nieuwe wethouder heeft gevonden.

,,We kunnen het ons niet veroorloven ruim de tijd te nemen, want op een aantal beleidsterreinen is een krachtig PvdA/GroenLinks-geluid noodzakelijk”, aldus Hettema, verwijzend naar de bezuinigingen op het gebied van (jeugd)zorg. ,,Maar ook op het gebied van sociale woningbouw mag onze stem niet te lang ontbreken.”

PvdA en GroenLinks gaan in eerste op zoek naar kandidaten in de eigen kring. ,,Mocht het Waddinxveense ledenbestand van beide partijen niet leiden tot een gewenst resultaat, dan raadplegen we bevriende afdelingen in de regio.”

Op basis van een profielschets, waarover de combinatie ook heeft gesproken met coalitiegenoten VVD, D66 en Weerbaar Waddinxveen, zijn de eerste oriënterende gesprekken inmiddels al geweest. ,,Wij hopen dat we kunnen komen tot een breed gedragen definitieve voordracht.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda