Volledig scherm
Khalid T.

Ouders slachtoffer (15) in hoger beroep Khalid T. (34): ‘Hij ontvoerde ons kind en ging met haar tekeer’

RechtbankSpeciale EMDR-therapie moet ontuchtslachtoffer Nina (15) helpen om het traumatische beeld van seks met de Goudse Khalid T. (34) uit haar hoofd te krijgen. Ook haar ouders zijn de klap nog niet te boven. ‘Zijn wellust won het van compassie. Hij heeft ons kind ontvoerd, en is met haar tekeer gegaan’, schreven zij het hof.

De almaar voortdurende onduidelijkheid trekt een zware wissel op het meisje uit Vlaardingen, zegt Nelleke Stolk, advocaat van de familie. De therapie om haar herinneringen af te vlakken, kan pas beginnen als een punt is gezet achter de strafzaak. ,,Iedere dag is ze er mee bezig. Het gaat met ups en downs.”

Het hof behandelde de zaak donderdag voor de eerste keer, op verzoek van T., die in beroep ging. De voormalig directeur van basisschool An Noer in Alphen en het ex-raadslid uit Gouda kan niet leven met de de straf die de Haagse rechtbank hem vorig jaar gaf: acht maanden cel. ,,Ik ben te goeder trouw geweest. Daar zit de crux van het verhaal.”

Vieze praktijken

Voor haar ouders is het nog een ‘rauwe wond’ die slecht heelt. Haar vader woonde de zaak bij. ‘Onze dochter heeft nog last van faalangst en boosheid. Wij zijn bezorgd over haar ontwikkeling.’

‘Nog dagelijks ervaren wij de pijn die hij ons heeft berokkend’, laten ze weten in een verklaring. ‘Als hij het zou opbiechten, konden wij het boek dichtslaan. In plaats daarvan kwam hij met een verhaaltje zo gekunsteld als een sprookje, alsof ze samen zaten te klaverjassen. Nu voelen we nog steeds het litteken. Zijn functies vormden blijkbaar geen belemmering er vieze praktijken op na te houden.’

Opbloeien

Het begon allemaal met T. die op 15 augustus 2017 klikte op de seksadvertentie van het toen 13-jarige meisje. Zoals hij dat wel vaker deed, stelde hij een e-mail op waarin hij vroeg hij of ze voor 900 euro drie keer per maand seks wilde hebben, zonder condoom. Volgens T. veranderden hun whatsappjes al snel van aard. Niet langer ging het om de seks, er bloeide iets op, meende hij.

In de berichtjes die over en weer gingen, kwam de leeftijd van het meisje nooit aan de orde. Dat is vreemd, vindt het hof: deskundigen geven het meisje hooguit 16 jaar en Nina’s moeder noemde haar een ‘superpuber’. T.: ,,Wellicht had ik toch moet aandringen op het tonen van haar id-bewijs. Als ik iemand net leer kennen, ga ik niet zeggen: ik geloof je niet.’’

T. bracht haar naar Gouda en boekte voor haar een hotelkamer, toen ze volgens hem nergens anders terecht kon. Vanaf dat moment lopen de verklaringen uiteen. Op de kamer hadden ze volgens de rechter seks, maar T. blijft erbij: hij is alleen even meegelopen.

Schijn

Op de ‘een of andere manier’ gelooft echter niemand hem, zegt T. ,,Mijn intentie was een serieuze relatie. Moet ik er dan gelijk bovenop? Ik heb de schijn tegen, omdat het contact via die sekssite liep.” Nu zit hij hier als ‘gebroken man’.

Een geëmotioneerde T., die bij familie in Gouda is ingetrokken en zonder werk zit: ,,Ik schreef honderden brieven, maar ik mag al blij zijn als ik word uitgenodigd. Mijn dagbesteding is zoeken naar een nieuwe job en mantelzorg verrichten voor mijn moeder. Ik was altijd positief, maar voor het eerst weet ik niet hoe ik verder moet.”                  

De strafzaak werd donderdag aangehouden en gaat volgend jaar verder. Op verzoek van Shirley Splinter, T.'s advocaat, buigt het hof zich eerst over de beelden van de politieverhoren van het meisje.

In samenwerking met indebuurt Gouda