Volledig scherm
De hefbrug in Waddinxveen. (Archieffoto). © Peter Franken

Paneel laat nu zien: staat de hefbrug Waddinxveen open, of niet?

Verkeersdeelnemers die over de hefbrug in Waddinxveen willen, kunnen vanaf nu via een paneel zien of de brug al dan niet open staat. Wethouder Kees de Jong (Verkeer) heeft het paneel vandaag officieel in werking gesteld. Dat heeft de gemeente Waddinxveen bekendgemaakt. 

Dit zogenoemde DRIP-systeem - dat staat voor Dynamische Route Informatie Paneel  - is opgesteld bij de rotonde aan de Juliana van Stolberglaan. Het paneel meldt 20 seconden voordat de hefbrug omhoog gaat dat deze overgang over de Gouwe tijdelijk niet begaanbaar is. Op het paneel worden weggebruikers op een alternatieve route gewezen via de Coenecoopbrug. De gemeente verwijst ook naar een filmpje op YouTube, waarin te zien is hoe de verkeersafwikkeling in het Gouwedorp zou moeten gaan verlopen.  

De gemeente Waddinxveen heeft het paneel op deze plek geplaatst omdat gebleken is dat vanuit die richting het meeste verkeer via de hefbrug richting Gouda en de A12 gaat, meldt de gemeente.  

Wachten voorkomen

 Wethouder Kees de Jong hoopt dat het paneel zijn nut zal bewijzen. De Jong: ,,Met de inzet van deze slimme techniek willen we de brugverbindingen beter benutten, de snelle doorstroming bevorderen en onnodig wachten voorkomen”. 

De gemeente heeft nog meer doorstromingsbevorderende maatregelen op die plek in het verschiet: In 2018 pakt Waddinxveen, samen met de provincie Zuid-Holland, het kruispunt Henegouwerweg (N207)-Brugweg (bij de Hefbrug) aan. De verkeerslichten worden dan zodanig afgestemd dat dit de doorstroming van het verkeer op die plek moet verbeteren. Ook komt er voor fietsers die vanaf de Brugweg komen, een apart verkeerslicht, zo meldt de gemeente Waddinxveen. 

Quote

Met de inzet van deze slimme techniek willen we de brugverbin­din­gen beter benutten, de snelle doorstro­ming bevorderen en onnodig wachten voorkomen

Verkeerswethouder Kees de Jong, Waddinxveen

In samenwerking met indebuurt Gouda