De Onderweg bij de kruising met de Meander in Waddinxveen.
Volledig scherm
De Onderweg bij de kruising met de Meander in Waddinxveen. © Google Maps

Passen en meten voor extra huis in woonbuurtje Waddinxveen

Met veel planologisch kunst- en vliegwerk wordt in Waddinxveen geprobeerd in het uiterste groene puntje van het wijkje Nooitgedacht tussen de hospice Waddinxveen en de Onderweg toch nog een extra huis te bouwen.

Het vrijstaande huis in het nieuwe woonbuurtje van twee hectare en maximaal 28 woningen kon er eerst niet komen, omdat aan de overkant van de weg een papier- en metaalhandel zit.

Om milieuhinder te voorkomen is er een nieuw akoestisch onderzoek uitgevoerd. Daaruit blijkt dat het huis met minstens twee parkeerplaatsen wat zuidelijker kan worden gebouwd, mits er ook een dertig meter lange en anderhalve meter hoge groene geluidswal bijkomt.

Overeenkomst

De nieuwbouw van een gasvrije en energieneutrale woning in de dure koopsector met zonnepanelen op het dak kan dan zonder noemenswaardige problemen worden neergezet. Dat gebeurt dan in het uiterste groene puntje van het wijkje tegen de Onderweg aan, vlak achter het hospice en naast een hoveniersbedrijf. De tegenovergelegen papier- en metaalhandel, met aan weerszijden een rijtje eengezinswoningen, wordt dan door die voldoende afstand niet beperkt in haar bedrijfsactiviteiten.

Voor de bouw van het huis van 750 vierkante meter heeft de gemeente met de eigenaren en buurtbewoners Henk en Karin van Vliet van ontwikkelaar Tevam een overeenkomst gesloten. Ook is er een wijzigingsplan voor Nooitgedacht opgesteld.

In samenwerking met indebuurt Gouda