Volledig scherm
Drukte alom op de eerste dag waarop de Jumbo-vestiging in Waddinxveen op zondag de deuren opende, in februari 2015 © Foto Peter Franken

PCW vraagt om vernietiging van raadsbesluit koopzondag

De Protestantse Combinatie Waddinxveen (PCW) gaat bij de provincie Zuid-Holland een verzoek indienen om het raadsbesluit over de koopzondagen bij minister Kajsa Ollengren (D66, binnenlandse zaken) voor te dragen voor vernietiging.

Martijn Kortleven (PCW) kondigde dat woensdagavond laat aan tijdens een pittig raadsdebat over de nieuwe winkeltijdenverordening die met ingang van zondag 22 juli alle winkeliers de mogelijkheid biedt op zondag open te gaan.
,,Ondernemers willen niet gedwongen kunnen worden en ze willen ook niet dat collega's gedwongen worden", stelt de PCW-fractievoorzitter. Bastienne Prins-van den Boomgaard (CDA) had het in dit verband over 'wurgcontracten van verhuurders' waartegen de gemeente onvoldoende bescherming biedt.

Een zelfde verzoek tot vernietiging van het raadsbesluit zal volgens Martijn Kortleven ook door het OndernemersPlatform Waddinxveen (OPW) bij de provincie worden gedaan. De vier coalitiepartijen zagen er immers van af in de nieuwe winkeltijdenverordening vast te leggen dat winkeliers en hun werknemers niet tegen hun wil aan koopzondagen hoeven mee te doen.

,,Teleurstellend, verwerpelijk en slecht voor de onderlinge verhoudingen", reageerde Albert Grooten (D66) op het 'dreigement' van de PCW. ,,Ik neem er dan ook politiek gezien buitengewoon hartgrondig afstand van."

Quote

Teleurstel­lend, verwerpe­lijk en slecht voor de onderlinge verhoudin­gen

Albert Grooten

Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omgeving? Schrijf je hier in voor de dagelijkse nieuwsbrief.

In samenwerking met indebuurt Gouda