Volledig scherm
Interieur van restaurant Atlantis . © Pim Mul

Personeel restaurant Wereld Atlantis in Gouda op de vuist: ‘Ik wilde zo snel mogelijk weg’

VIDEOGasten van restaurant Wereld Atlantis aan het Elburgplein in Gouda zijn maandagavond opgeschrikt door een vechtpartij onder personeelsleden. Aan het eind van de avond, rond 22.00 uur, gingen twee restaurantmedewerkers met elkaar op de vuist. Daarbij zou één van hen een mes hebben getrokken.

Dat zeggen hevig geschrokken bezoekers Marijn (17) en Anneleen (16) uit Capelle aan den IJssel. ,,Personeel was al aan het afsluiten en wij waren bijna klaar met eten toen we ineens geschreeuw hoorden. Een man, met ontbloot bovenlijf, rende ineens heel hard door het restaurant”, zegt Marijn. ,,Bij de grill viel hij een kok aan. Andere mensen gilden: wie is dat? Volgens personeel ging het om de baas.”

,,’Hij heeft een mes’, riepen andere mensen in het restaurant”, vult vriendin Anneleen aan. ,,Toen ben ik weggerend. Ik was heel erg bang omdat ik niet wist wat er in zijn hoofd omging en dacht: ik wil dit overleven. Daarom wilde ik zo snel mogelijk naar buiten. Ik ben ook niet meer teruggegaan. Een mevrouw die in het restaurant werkt heeft onze spullen gepakt. We gaan dicht, zei ze.”

Kinderspeelplek

Volgens Marijn, die twee korte video’s maakte, viel de baas in totaal twee keer de kok aan. Op de filmpjes is van een afstand een vechtpartij te zien. Meerdere personen dragen een koksmuts. Er wordt onverstaanbaar geschreeuwd. Marijn: ,,Vlak daarna werden de mannen door andere personeelsleden uit elkaar gehaald.”

Daarna ging de man zonder T-shirt volgens Marijn achter de bar staan. ,,Daar stond hij even, maar ineens rende hij richting de kinderspeelplek. Daar ging de vechtpartij verder. Toen wij naar buiten moesten, zag ik hem nog een keer voorbijlopen. Hij had een bloedneus en een streepje bloed op zijn rug, ter hoogte van zijn heup.”

Clubje

Waar de ruzie over ging, weten de twee niet. Marijn en Anneleen waren met een clubje van in totaal vijf jongeren uit eten en hebben zich laten ophalen door een moeder van een van hen. Anneleen: ,,We hebben geen politie gezien. Ik wilde alleen maar zo snel mogelijk weg.”

Bij de Goudse politie is niets bekend over een vechtpartij. De bedrijfsleider van het restaurant laat telefonisch weten ‘niets te kunnen zeggen’.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda