Volledig scherm
Medische noodsituatie bij de Sligro aan de Hanzeweg in Gouda © 112hm.nl

Personeel Sligro Gouda gehoord na overlijden winkeldief

Twee medewerkers van de Goudse Sligro worden verhoord in verband met het overlijden van een winkeldief. Twee weken geleden werd een 34-jarige man uit Polen betrapt bij het stelen van spullen uit de groothandel. 

Quote

Feit is natuurlijk wel, dat wanneer hij niets had gestolen hij nog had geleefd

Winkelende vrouw

Toen de man op zijn gedrag werd aangesproken probeerde hij te vluchten. Tijdens zijn vlucht beukte de man meerdere malen tegen de glazen schuifdeur, tot deze brak en hij door de ruit sprong. Twee mannen van 56 en 57 jaar hielden de winkeldief vervolgens met kracht onder bedwang. Toen de politie arriveerde, bewoog de man niet meer. Hij is gereanimeerd maar niet meer bij bewustzijn gekomen. Enkele dagen na de poging tot overval overleed de man. Er is sectie verricht in Polen. De resultaten daarvan moeten nog bekend worden. 

Vervelende situatie

De twee personeelsleden worden vandaag gehoord. Zij zijn daarbij ook formeel aangehouden, wat betekent dat ze gebruik kunnen maken van alle rechten die daarbij horen, zoals het recht op een advocaat. Na de verhoren zullen de mannen naar verwachting niet langer worden vastgehouden. Het onderzoek gaat wel door. ,,Het gaat hier om een burgerarrest en we willen precies weten hoe het winkelpersoneel heeft gehandeld'', aldus een woordvoerder van het OM. Het Openbaar Ministerie beslist later of de mannen strafrechtelijk iets te verwijten valt.

Woordvoerder Wilco Jansen van Sligro Nederland stelt niet inhoudelijk op de zaak te kunnen ingaan. ,,Zo lang het onderzoek loopt, dient dat de zaak niet. Het is een uiterst vervelende situatie, dat is het enige dat ik erover kan zeggen.’’

Bij de Sligro in Gouda is ogenschijnlijk weinig te merken van het nieuws van vandaag. ,,Is die man dood? Treurig’’, stelt een winkelende vrouw. ,,Ik was er niet bij en weet niet wat er precies is gebeurd. Feit is natuurlijk wel, dat wanneer hij niets had gestolen hij nog had geleefd.’’

In samenwerking met indebuurt Gouda