Volledig scherm
Pieter Verhoeve, hier net geinstalleerd. © AD

Pieter Verhoeve: ‘Gouda mag best wat meer kapsones hebben’

Gouda mag best wat meer kapsones hebben. Dat stelde Gouda's nieuwe burgemeester Pieter Verhoeve tijdens zijn allereerste toespraak met de Goudse ambtsketting om.

Quote

Gouda is gebaat bij meer samenhang

,,Goedenavond Gouda, eindelijk begin ik aan de blijde intocht‘’, zo begon bij die speech. Vervolgens las hij een citaat voor uit het werk van Godfried Bomans waarin hoofdpersoon Pieter Bas, burgemeester van Gouda, naar de stad terugkeert. Verhoeve kreeg daarbij meteen de lachers op zijn hand.

Al direct blijkt Verhoeve een man met grote kennis van geschiedenis, een flinke dosis humor en een aanleg voor het vertellen van verhalen te zijn. Iemand die moeiteloos van het ene naar het andere onderwerp springt.  Hij had een anekdote over burgemeester James, roemde Mirjam Salet als eerste vrouwelijke burgemeester van Gouda, refereerde gelijk even aan de eerste vrouwelijke wethouder van Gouda en sprong vervolgens moeiteloos over naar Van Kooten en De Bie.

Primeur

En passant even de vraag die op veel lippen ligt. ,,Wanneer gaan jullie verhuizen? Nou, binnen een mooie termijn. Wanneer weten we niet. We willen graag. Het komt goed, maar geef ons de tijd.’’ 

Verhoeve sloot af met een primeur. ,,Met het welnemen van de gemeenteraad zorg ik dat Gouda weer een nieuwjaarsbijeenkomst krijgt. Niet hier maar in en met een school. Gouda is gebaat bij meer samenhang.’’ 

In samenwerking met indebuurt Gouda