Volledig scherm
Michel Linthorst maakt als kunstproject plattegronden, met markante gebouwen letterlijk op de horizon, en in de kaart details die in de omgeving zijn te zien. © Pim Mul

Plattegrond met Goudse dromen en herinneringen krijgt prominente plek

Een interactieve afdruk van de stadskaart met Goudse herinneringen en dromen. De in Engeland wonende Michel Linthorst maakte deze als eerbetoon van zijn geboortestad Gouda. En met succes: het kunstproject hangt vanaf morgen prominente plekken in de stad. 

De kleurrijke vakjes met details en markante personen uit de stad (onder andere oud-ijzerboer Willem van Roijen en Nel Oskam van de Goudse Schouwburg) moeten verhalen lospeuteren en zijn nog niet allemaal gevuld, zegt Linthorst. 

De komende twee maanden kunnen Gouwenaars hun verhalen, herinneringen en dromen online doorgeven, zodat die vervolgens ook op de kaart kunnen komen.

Tekst gaat door onder de foto.

Volledig scherm
De kleurrijke vakjes met details en markante personen uit de stad (onder andere oud-ijzerboer Willem van Roijen en Nel Oskam van de Goudse Schouwburg) moeten verhalen lospeuteren. © Michel Linthorst

Gouwenaars zullen het kunstwerk meerdere locaties tegen kunnen komen: groot in de Chocoladefabriek, de schouwburg, de Garenspinnerij en iets kleiner in de Lazaruspoort bij Museum Gouda. Ook in het Huis van de Stad komt een afdruk te hangen, op initiatief van de organisatie van Gouda’s feestjaar 2022. 

Met 3.500 euro subsidie uit de GoudApot en de vier culturele instellingen die meebetalen, is er geld voor een grote afdruk. Bezoekers krijgen een flyer mee die wijst op de site van de kunstenaar. 

In samenwerking met indebuurt Gouda