In de nacht van 25 februari brandde deze auto in Waddinxveen uit.
Volledig scherm
In de nacht van 25 februari brandde deze auto in Waddinxveen uit. © AS Media

Politie arresteert 23-jarige man vanwege mogelijke betrokkenheid autobranden Waddinxveen

De politie heeft een 23-jarige Waddinxvener opgepakt in verband met de autobranden in Waddinxveen. De man zit vast. De politie heeft de verdachte mede dankzij tips kunnen aangehouden, heeft teamchef Peter Wijnen van de politie Waddinxveen/Zuidplas bekendgemaakt.

De man, een inwoner van Waddinxveen, is vanochtend door de politie in Utrecht aangehouden. Het is nog onduidelijk welke rol de verdachte heeft gespeeld bij de autobranden. Uit onderzoek van de politie blijkt dat er in elk geval bij zeventien autobranden in het Gouwedorp sprake was van brandstichting. Ook diverse naastgelegen auto’s raakten hierbij beschadigd. 

De burgemeester van Waddinxveen, Evert Jan Nieuwenhuis, reageert opgelucht op de arrestatie. ,,Hopelijk betekent dit dat we als inwoners even opgelucht adem kunnen halen. Iedere brand was er één teveel en achter al die autobranden zitten net zoveel persoonlijke verhalen en emoties. Ik hoop dat we dit onderwerp snel kunnen afsluiten. We wachten daarvoor het vervolg van het onderzoek af’’, zo laat hij in een eerste reactie weten.

Onveilig gevoel

Vanaf kerst 2019 was Waddinxveen in de ban van  verschillende autobranden. De politie zette extra controles in en er werden beveiligingscamera’s ingezet in een poging verdere brandstichtingen te voorkomen. 

Niet alleen de gemeente en de politie waren druk bezig met de branden, ook inwoners hielpen mee, onder meer door in de late uren te patrouilleren. ,,Er was ons alles veel aan gelegen om de verdachte hiervan op te sporen. Dat dit is gelukt, komt mede door alle tips en informatie van inwoners uit Waddinxveen, waar ik ook direct mijn dank wil uitspreken. Onze recherche kon mede aan de hand van deze informatie verder in het onderzoek", zo laat Peter Wijnen, teamchef van de politie Waddinxveen/Zuidplas weten.

Ook de buurtpreventie heeft gereageerd op de arrestatie. ,,We weten dat politie er veel tijd aan besteed heeft en dat buurtpreventie een steentje heeft kunnen bijdragen. We zijn als hulp ingezet. Veel teams hebben extra gelopen", laat Edith van de buurpreventie weten. ,,Zelfs ‘s nachts hebben we met groot aantal teams gelopen. Bij elke ronde die we liepen, hebben we extra aandacht voor de auto’s en verdachte personen. Het geeft rust nu er een verdachte is opgepakt. Samen waken we, samen staan we sterk.”

In samenwerking met indebuurt Gouda