Volledig scherm
Shishalounge Mona Lisa vlak na de brand. © Ricardo Smit

Politie: ‘Brandstichter Vredebest in Gouda liep mogelijk zelf verwondingen op’

De man die de brand stichtte in shishalounge Mona Lisa aan de Vredebest in Gouda heeft mogelijk zelf brandwonden of verwondingen in zijn gezicht opgelopen. Dat zegt de politie in Team West, het opsporingsprogramma van Omroep West.

Op camerabeelden is te zien hoe de man op zaterdag 1 juni rond 06.00 met een jerrycan en een plastic zak in de richting van het waterpijpcafé loopt. Hij komt vanaf het station. Even later volgt een explosie en wordt de man het portiek uit geslingerd. Het pand staat dan al in lichterlaaie.

Niet herkenbaar

De man is niet herkenbaar op de beelden omdat hij een jas met capuchon draagt. De politie hoopt wel dat iemand hem herkent aan zijn kleding: een donkere jas met blauwe spijkerbroek. De brandstichter heeft volgens de politie een lichte huidskleur en rende na het aansteken van het pand in de richting van de Kattensingel.

Over het motief tast de politie nog in het duister. De eigenaar van de shishalounge is op dit moment niet bereikbaar voor commentaar op de camerabeelden en de stand van het onderzoek.

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda