Volledig scherm
De politie doet een inval in een huis aan de Volmolenhof in Gouda om de bewoner uit huis te zetten. Waarom de man uit huis werd gehaald, wil de politie niet zeggen. © Remco F. Gerritsen

Politie Gouda zet man uit huis aan Volmolenhof

Op de Volmolenhof in Gouda heeft de politie woensdag rond 23.30 uur met veel machtsvertoon een man uit zijn woning gehaald. Het ging om iemand die uit zijn huis gezet moest worden. De reden hiervoor is niet bekend; hierover wil de politie uit privacyoverwegingen geen mededelingen doen. 

,,We wisten al dat deze man de deur gebarricadeerd had. Daarom zijn we er met een ervaren team heen geweest’’, aldus een politiewoordvoerder.  Politieagenten benaderden de woning zowel via de voordeur als via het dak. Daarbij was te zien dat zeker een politieman het pand met getrokken geweer benaderde. 

Kussen

Uit voorzorg had de brandweer een kussen op de stoep neergelegd. Op enige afstand stond uit voorzorg een ambulance klaar. De inzet van ambulancepersoneel bleek uiteindelijk niet nodig te zijn. 

De actie ging gepaard met een harde knal. Dit trok veel bekijks in de buurt. Op Twitter meldt de politie dat door de actie mogelijk sprake is geweest van geluidsoverlast. De man is uiteindelijk aangehouden en geboeid afgevoerd. 

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

Whatsapp WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda