Volledig scherm
De brandweer blust de auto die in de nacht van maandag op dinsdag uitbrandde aan de Da Costakade in Gouda. © AS Media

Politie: nog geen zicht op dader autobranden

Het onderzoek naar de autobranden in Gouda heeft nog geen concrete aanwijzingen richting een dader of daders opgeleverd. Inmiddels is het dossier in behandeling bij de recherche. ,,We doen  alles om dit te stoppen”, zegt politiewoordvoerder Yvette Verboon.

Dat maar weinig naar buiten komt over het onderzoek naar de branden, is volgens Verboon geen bewuste strategie. ,,Afgelopen weekend volgden de branden elkaar snel op. De recherche is daarom volop bezig met het opstarten van het onderzoek. We verzamelen alle informatie die binnen is gekomen.”

De angst zit er in diverse buurten in Gouda goed in. Bewoners van de Goudse wijk Korte Akkeren besloten eerder deze week een buurtwacht op te richten. Dat initiatief kan op steun van de politie rekenen. Verboon: ,,We zijn blij met alle extra ogen en oren. Alle hulp is welkom.”

 Gisterennacht werd tijdens de brand aan de Oosthoef een groepje jongens gecontroleerd. ,,Zij zijn door ons aangesproken”, bevestigt Verboon. ,,Ze bleken niets met de brand te maken te hebben.”

In samenwerking met indebuurt Gouda