Volledig scherm
© Josh Walet, kogelgaten Gouda

Politie onderzoekt kogelgaten in 'omstreden' Gouds theehuis

De politie doet vanavond onderzoek naar een schietincident bij een theehuis in de Rijkestraat in Gouda. Het gaat om kogelgaten in de ramen van het pand waar eerder deze week drugs was aangetroffen.

De Forensische Opsporing voert het onderzoek uit in de Goudse straat. Het terrein rondom het pand is afgezet. ,,We kregen rond 18 :00 uur een melding dat er kogelgaten in de ruiten zaten. Ter plaatse zijn inderdaad zowel binnen als buiten inslagen van een vuurwapen aangetroffen. De recherche en de Forensische Opsporing zijn nog met het onderzoek bezig. De aanleiding van de schietpartij is nog onbekend", aldus een agent van de Goudse politie. Verwacht wordt dat er morgen meer bekend gemaakt kan worden.

Inbrekers

Of dit voorval iets met het incident van zondagavond te maken heeft is niet duidelijk. In het theehuis werd die bewuste avond bij een zoektocht naar twee inbrekers drugs aangetroffen. De politie dringt inmiddels aan op sluiting ervan. ,,De gemeente zal gevraagd worden bestuursrechtelijk op te treden en over te gaan tot sluiting van het theehuis’’, zei een woordvoerder van de politie eerder deze week. ,,Het klopt dat ze bij enkele bezoekers een blowtje op zak hebben gevonden’’, stelde theehuiseigenaar Rachid Tighadouini. ,,Ik weet niet hoe ze daar aan komen - ik verkoop het niet en sta blowen ook niet toe in de rokersruimte van mijn tent. Maar het ging om kleine hoeveelheden, dus ik kreeg de indruk dat het verder geen consequenties zou hebben voor mijn zaak.’’

Niet op zich

Het politieoptreden van zondagavond staat volgens Tighadouini niet op zich. ,,De politie komt volgens hem geregeld langs, de afgelopen drie weken zeker al vijf keer. Of en wanneer tot sluiting wordt overgegaan, is niet bekend. De gemeente moet eerst een brief naar de eigenaar sturen, waarin staat dat er actie tegen hem wordt ondernomen. Hij heeft dan een aantal weken om hiertegen bezwaar aan te tekenen. Pas na de behandeling hiervan is sluiting mogelijk.

Volledig scherm
© Josh Walet, schietincident Gouda

In samenwerking met indebuurt Gouda