Volledig scherm
PREMIUM
Bas en Rebecca Muller in de prijswinnende buurttuin achter de Rietzoom. Hun kinderen Bente en Aaron spelen er geregeld. © Pim Mul

Prijswinnende buurttuin in Gouda zorgt voor verbinding onder bewoners

Wat begon met een picknickbank om de spelende kinderen in de gaten te houden, groeide uit tot een prijswinnende buurttuin in Gouda. ,,We zijn allemaal geen tuinders van origine, maar het is heel leuk om te doen en het zorgt voor verbinding in de buurt.”

Quote

Iedereen vindt het leuk en het zorgt ook voor verbinding tussen de buren. Er is meer sociale controle

Buurtbewoner

Bas en Rebekka Muller zijn de initiatiefnemers van de buurttuin achter de Rietzoom in de Goudse wijk Bloemendaal die onlangs in de prijzen viel. In Gouda zijn ruim tweehonderd van dergelijke projecten. In drie categorieën reikte de gemeente Gouda een prijs uit en de tuin achter de Rietzoom won er daar een van. De jury sprak van een weelderige tuin, met uitzicht op paarden en de Bloemendaalseweg. ,,Alleen is daar nu in november natuurlijk weinig meer van te zien”, vertellen Bas en Rebekka Muller. ,,Afgelopen zomer was de tuin echt op z’n mooist, mooier dan andere jaren.”

Achter de huizen aan de Rietzoom ligt een brede strook groen. ,,Op mooie dagen speelt het leven zich vooral hier achter af. Er wonen meerdere stellen met kleine kinderen, dus ontstond op een gegeven moment het idee om een picknickbank neer te zetten om de kinderen in de gaten te houden. Er was een bosschage met veel brandnetels. Die hebben we weggehaald om een pompoen te planten”, blikt Muller terug op de start van de tuin. 

In samenwerking met indebuurt Gouda