Volledig scherm
Ad Struijs wil een spoeddebat over de oeverbinding tussen Krimpen aan de Lek en de gemeente Ridderkerk. © Pim Mul

Pro Krimpenerwaard wil spoeddebat over oeververbinding

Ad Struijs, fractievoorzitter van Pro Krimpenerwaard, wenst een spoeddebat over het afketsen van het plan voor een nieuwe oeververbinding tussen Krimpen aan de Lek en de gemeente Ridderkerk.

,,Gezien het ingezette beleid, het genomen besluit en de gevolgen voor de Krimpenerwaard willen wij hierover binnen tien dagen een extra raadsvergadering houden. Wethouder Ria Boere, de trekker in dit dossier, moet dan verantwoording afleggen. Hierbij zal ook haar uitlatingen in de pers aan de orde moeten komen. Onze inwoners willen helderheid over de gevolgde procedure, het besluit en het vervolg”, aldus Struijs.

Dinsdagavond werd duidelijk dat de Metropoolregio Rotterdam Den Haag (MRDH), de provincie Zuid-Holland en het ministerie van Infrastructuur en Milieu meer heil zien in een nieuwe brug of tunnel tussen de Rotterdamse wijken Kralingen, De Esch en Feijenoord.

Extra vergadering

De Schoonhovenaar beroept zich op een artikel uit de Gemeentewet. Daarin staat dat ten minste een vijfde van het aantal raadsleden moet instemmen met het inlassen van een extra vergadering. De raad van Krimpenerwaard bestaat uit 31 zetels. De fractievoorzitter heeft de griffie - de ambtelijke ondersteuning van de raad - verzocht om zijn pleidooi met spoed aan alle fracties toe te zenden.

Of het debat er daadwerkelijk komt, is nog even afwachten. Het zomerreces is inmiddels ingegaan en verschillende wethouders en raadsleden hebben de vakantiekoffer al ingepakt. Een griffiemedewerker laat weten dat er nog geen partij heeft gereageerd.

Struijs wil niet wachten tot september. ,,Het raadswerk gaat gewoon door. Ook tijdens vakanties. De raad is het hoogste bestuursorgaan. Die moet het heft in eigen handen nemen. Het gaat tenslotte wel ergens over. De extra oeverbinding is het belangrijkste onderwerp sinds de gemeentelijke herindeling van 2015.”

✉ Elke ochtend up-to-date met het laatste nieuws uit Gouda en omstreken?
Schrijf je hier in!

 WhatsApp ons!

Heb jij een nieuwstip of opmerking? Stuur ons een bericht op 06-52470195

In samenwerking met indebuurt Gouda